در این سمینار کارشناس پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر روز دوشنبه ۲۲ تیرماه جاری درباره عوارض و پیامدهای مصرف شیشه، مطالب مبسوطی ارائه کرد.
محسن دادرس بیکاری و مشکلات اقتصادی و بیماریهای روحی روانی را از جمله مهمترین علل روی آوردن افراد به مواد مخدر دانست و افزود: متاسفانه در حال حاضر تولید و دسترسی آسان، حجم کم، نداشتن بوی بد، انتقال راحت و نحوه مصرف آسان شیشه باعث شیوع این ماده مخدر در جامعه شده است.
وی با بیان اینکه مصرف شیشه ممکن است باعث شادی و هیجان کاذب شود، افزود: اما این شادی زودگذر است و ادامه مصرف شیشه، توهم شدید، بیخوابی یا اختلال شدید در خواب و بیاشتهایی زیاد برای ساعتها و حتی روزها و کاهش شدید وزن ایجاد میکند.
همچنین تغییر رفتار ناگهانی و بیعلت، خونریزی یا خشكی یا پوسته پوسته شدن لبها و بینی، گشاد شدن شدید مردمكهای چشم، پوسیدگی و ریختن سریع دندانها، افت تحصیلی یا پیشرفت تحصیلی غیرمنتظره از دیگر عوارض مصرف شیشه است که وی عنوان کرد.
وی همچنین اختلالات جنسی و عدم ارگاسم جنسی را یکی از مهمترین عوارض مصرف شیشه دانست و گفت: شیشه مادهای است که تمایل به میل جنسی را به صورت خیلی سریع افزایش میدهد ولی به مرور زمان بعد از مصرف زیاد به مصرف آن معتاد شده و دچار اختلال جنسی میشوند.
دادرس در خصوص نشانههای مصرف شیشه که یک ماده صنعتی و شیمیایی است گفت: بیشتر مردم فکر میكنند نشانههای شروع اعتیاد در فرد همیشه باید افت كاركرد باشد؛ در حالی كه خیلی وقتها شروع اعتیاد با تغییراتی است كه به نظر ما مثبت به نظر برسد، یعنی امكان دارد وقتی فردی را بلافاصله پس از مصرف شیشه میبینید، او هیجانزده و پرانرژی به نظر برسد و حتی ظاهرا هیچگونه افت كاركردی نداشته باشد، اما این تغییرات به مرور زمان، منفی میشود و شیشه تاثیر واقعیاش را نشان میدهد.
وی با اشاره به شیوع مصرف شیشه در بین نوجوانان و جوانان و اینکه ۶۰درصد اعتیاد در سنین نوجوانی اتفاق میافتد به والدین توصیه کرد: سن نوجوانی سن بسیار حساسی است والدین باید به تغییرات روحی و جسمی فرزندان خود و رفتارهایی که شبیه به شروع اعتیاد است توجه کنند، دوستان فرزندان خود را بشناسند. در سنین نوجوانی استفاده از مواد مخدر بسیار تشدید میشود که خانوادهها باید به آن دقت کنند.
دادرس با اشاره به اینکه شیوه عرضه مواد مخدر در سنین مختلف متفاوت است، گفت: متاسفانه ۵۱ سایت فارسی مواد مخدر را تبلیغ میکنند. همچنین بسیاری از قلیانهای میوهای آلوده به شیشه هستند که باید به آنها رسیدگی شود.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه این مسایل از جمله جنگ نرم دشمن است و اینها بمبهای بیصدا هستند، برای نیفتادن در این دامها، توجه به بحث مهارتهای زندگی و توجه به مسايل دینی و تربیتی را لازمه زندگی دانست.
به گفته وی: توجه به این نکته ضروری است که هیچ کس به طور ناگهانی معتاد نمیشود، بلکه ابتدا در مهمانیها و جمعهای دوستانه به اصرار دیگران و با مصرف گهگاه از سر کنجکاوی یا برای تفریح یا لذت جنسی بیشتر یا برای خلاصی از اصرارهای همسالان یا برای آن که خود را نزد همسالان جنس مخالف، بزرگ و باتجربه نشان دهند، شروع میشود و کم کم بی آن که فرد خبردار شود، فاصله مصرفهایش کمتر میشود و از مصرفکننده تفریحی به مصرفکننده دایم یعنی معتاد تبدیل می شود.
دادرس همچنین در خصوص استفاده موبایل در نوجوانان اظهار داشت: متاسفانه درحال حاضر استفاده از موبایل در بین نوجوانان بسیار زیاد شده است اما نوجوانان ۱۴ و ۱۵ ساله به دلیل اینکه هنوز مغز و جمجمه آنها کامل نشده، امواج موبایل روی مغز آنها اثر منفی میگذارد و خانوادهها باید در این مورد نیز توجه و دقت کافی داشته باشند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024